Βιογραφικό

Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Ευαγγελία Ταρτανή, σπούδασε ψυχολογία στο τμήμα ψυχολογίας του ΑΠΘ. Συνέχισε τις σπουδές της, στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στη Σουηδία, όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό, με τίτλο “Εφαρμοσμένη Έρευνα στη Ψυχολογία” με άριστα. Πτυχιακή και master thesis επεξεργάζονταν αμφότερα τις γνώσεις και τις διαστάσεις της ψυχικής ασθένειας και το στίγμα. Συγκεκριμένα, το δεύτερο εντιτλούμενο “Mental Health Literacy Among Swedish Adolescents”, ως αποτέλεσμα συνεργασίας με το Karolinska Institute, δημοσιεύτηκε ως άρθρο στο “European Psychiatry” τον Ιούνιο του 2013.
Παράλληλα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως ψυχοθεραπεύτρια στη σχολή Sverigehälsa της Σουηδίας, όπου και ειδικεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία καθώς και στο Μindfulness. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης της στην Ελλάδα και στη Σουηδία πήρε μέρος σε εκπαιδευτικούς κύκλους και βιωματικά προγράμματα με κύριο γνωστικό αντικείμενο την Ψυχανάλυση.
Λίγο αργότερα, συνέχισε την επιστημονική της κατάρτιση λαμβάνοντας πιστοποιητικό εξειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο «Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή» από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε ως Κλινική Υπνοθεραπεύτρια από το North Hypnosis Institute. Ενώ από το 2019, μετά και την ολοκλήρωση δύο ξεχωριστών πιστοποιημένων προγραμμάτων εξειδίκευσης στην τραυματοθεραπεία, φέρει και τον ανάλογο τίτλο.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει εργαστεί σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Στοκχόλμη σε ποικίλλα πλαίσια, με ενηλίκους και παιδιά. Πιο συγκεκριμένα :
• Στο «Συμβουλευτικό σταθμό τοξικομανών» του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης,
• Σε πρόγραμμα αποασυλοποίησης, στα Χανιά, που λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της Ψυχιατρικής επανένταξης και αποκατάστασης των χρόνιων ψυχικά πασχόντων
• Σε πρόγραμμα για την «Ψυχοκοινωνική στήριξη & μεταπαρακολούθηση ασθενών που εξέρχονται από το νοσοκομείο και ψυχοκοινωνική στήριξη ατόμων με προβλήματα υγείας»
• Στη σουηδική εταιρία “Sverigehälsan-Svensk företagssjukvård AB” με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες
• Στην κοινωνική οργάνωση νέων «Άρσις».
Ενώ για 4 χρόνια υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα στο «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» του παιδικού χωριού SOS της Θράκης.
Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου και έχει αποκτήσει την επίσημη αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το ελληνικό κράτος (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.). Η συνεχιζόμενη επιστημονική της κατάρτιση περιλαμβάνει την παρακολούθηση συνεδρίων που αφορούν την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών, αλλά και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που άπτονται των παραπάνω.